Kolač od mandarina

Hoćete li koristiti svježe mandarine ili one iz kompota ostavljamo vama na odluku.

9.11.2012.
11:40
VOYO logo

Upute za pripremu:

Mikserom miješajte brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte šećer, vanilin šećer, jaja i maslac koji ste prvo miksali samog u posebnoj zdjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na brašnom posutu radnu površinu stavite tijesto pa ga doradite rukama. Ukoliko je tijesto ljepljivo stavite ga 30 minuta u hladnjak.

Namastite kalup za torte pa utisnite 2/3 tijesta. od preostalog tijesta oblikujte valjak kojim ćete obložiti rub kalupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnja Celzijeva.

Zatim krenite na izradu kreme. Prema uputama na omotu skuhajte puding. Ostavite da se ohladi pa dodajte kiselo vrhnje.

Preko tijesta premažite kremu i posložite mandarine. Vratite u pećnicu na 180 stupnja Celzijeva. Neka se peče 60 minuta.

Kad je gotovo izvadite iz kalupa i ostavite neka se hladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu prelijte preljevom pripremljenog sa šećerom i sokom mandarina (može i voda). Neka se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo