Kada je o slasticama riječ, rijetki će se usuditi uz njih pijuckati alkohol. Ili će pokušati pa se razočarati jer kombinacija nije bila najsretnija. Sljedeći put kad budete priređivali neku proslavu rođendana, uz tortu i kolače poslužite slatko vino i oduševit ćete se okusom, ali i reakcijama uzvanika.
Vino i čokolada, savršen par: 6 kombinacija koje morate probati i iskusiti savršenu harmoniju okusa
"Vino samo po sebi treba biti zabavno pa onda ne bi trebalo biti određenih zakona koji propisuju koja je sorta najbolja uz što. Ipak, neke kombinacije imaju bolji okus nego druge", rekla je stručnjakinja za vina Amelia Singer za Independent.
Kada je riječ o pudinzima i tortama, najvažnije je da zapamtite kako slatkoća vina treba biti na istoj razini kao desert, ili čak slađe. U suprotnom će vam ostati kiseo okus u ustima. Ali ne brinite se previše oko odabira jer kombiniranje slastica i vina više je umjetnost nego umijeće, smatra Singer.