U Nutelli se nalazi dosta velika količina palminog ulja oko čega trenutno traju rasprave na internetu. Palmino ulje je jedno od biljnih masti koje ima široku primjenu u kulinarstvu i kozmetici zbog svoje hranjivosti i sastava.
Palmino ulje dobiva se cijeđenjem crveno-žutih plodova palmi uljarica, a najveći su proizvođači Indonezija i Malezija. Palme su zapravo porijeklom s afričkog kontinenta.
Samo ulje je crvenkaste boje zbog visoke količine beta karotena. Obiluje vitaminima A i E, kao i visokim postotkom nezasićenih masnih kiselina.
I to smo dočekali: U McDonaldsu se od sada može pojesti burger s Nutellom i izgleda prilično slasno
U jugoistočnoj ga Aziji svakodnevno koriste u prehrani, a zbog povećane komercijalne potražnje za njim, u Indoneziji i Maleziji se svake godine uništavaju goleme površine kišnih šuma.
Ipak, brojne studije ukazuju da je palmino ulje, unosi li se u većim količinama, loše za srce gotovo kao i transmasti skrivene u djelomično hidrogeniranim uljima, kao što su margarin i slične masti.