Gusta juha od korijena pastrnjaka

Ustajalu rutinu uobičajenih jela koje kuhate za nedjeljni ručak možete razbiti jednostavnom promjenom samo jednog slijeda - primjerice juhe.

21.9.2012.
12:18
VOYO logo

Priprema:

Ogulite i tanko narežite pastrnjak. Zagrijte maslac u velikom loncu te dodajte narezani pastrnjak i nasjeckani luk zajedno s nasjeckanim češnjakom. Kuhajte dok ne omekša, povremeno miješajući.

Dodajte kumin i korijandar te kuhajte miješajući otprilike minutu-dvije i zatim pomalo dodavajte pileći temeljac i dobro miješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poklopite lonac i ostavite da kuha na laganoj vatri otprilike 20 minuta, sve dok pastrnjak potpuno omekša.

Propasirajte juhu (štapnim mikserom ili u blenderu) te joj dodajte još temeljca ili vode ako je pregusta. Vratite juhu u lonac i dodajte joj vrhnje te ponovo zagrijte dok ne prokuha. Po potrebi dodatno začinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite s krušnim prepečencima ili po želji.

slatkirecepti.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
antonia bilic
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo