Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
PRAVA JESENSKA POSLASTICA /

Imate viška voća? Pripremite kompot od jabuka i krušaka i uživajte u okusu

Mirisni kompot od jabuka i krušaka prava je jesenska poslastica koju možete jednostavno pripremiti

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kompot je tradicionalna slastica pripremljena od većih komada voća kuhanih u šećernom sirupu. U našim krajevima posebno su omiljene verzije s jabukama i kruškama - voćem koje svojim okusima savršeno nadopunjuje jedno drugo. Blaga kiselost jabuka i slatkoća zrelih krušaka stapaju se u skladnu, mirisnu slasticu koja istovremeno osvježava i grije.

Ono što kompot čini posebnim jest njegova svestranost: možete ga poslužiti kao topli napitak, lagani desert ili čak kao zdravi međuobrok. Osim što oduševljava okusom, kompot je i prirodna riznica vitamina i vlakana, a njegova priprema vam neće oduzeti puno vremena, piše Mary Disomma.

Imate viška voća? Pripremite kompot od jabuka i krušaka i uživajte u okusu
Foto: Freepik

Recept za kompot od jabuka i krušaka

Ovaj recept spaja najbolje od tradicije, koristeći jednostavne sastojke za postizanje maksimalnog okusa. Ključ je u odabiru pravog voća i laganom kuhanju koje čuva njegovu teksturu.

Sastojci:

  • 3 veće jabuke 

  • 3 zrele, ali čvrste kruške 

  • 1,5 litra vode

  • 100-150 g šećera (ili meda po ukusu)

  • 1 štapić cimeta

  • 4-5 klinčića

  • Sok od pola limuna

Imate viška voća? Pripremite kompot od jabuka i krušaka i uživajte u okusu
Foto: Freepik

Priprema:

  1. Jabuke i kruške operite, ogulite i očistite od sjemenki. Narežite ih na veće komade ili kriške kako se ne bi raspale tijekom kuhanja.

  2. U veći lonac ulijte vodu, dodajte šećer, štapić cimeta i klinčiće. Pustite da prokuha i miješajte dok se šećer potpuno ne otopi.

  3. U kipući sirup pažljivo dodajte narezane jabuke, kruške i limunov sok koji će spriječiti tamnjenje voća i dati svježinu.

  4. Smanjite vatru i pustite da kompot lagano krčka 15-20 minuta. Važno je ne kuhati ga prejako kako bi voće omekšalo, ali zadržalo svoj oblik. Voće je gotovo kad postane mekano, ali ne i kašasto.

  5. Maknite lonac s vatre. Prije posluživanja izvadite štapić cimeta i klinčiće. Kompot možete poslužiti topao kao utješni napitak ili ga ohladiti u hladnjaku za savršeno ljetno osvježenje.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Od hrane do veterinara, a gdje su frizura i kastracija? Donosimo troškovnik jednog dlakavca

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx