ILI IH VOLITE ILI MRZITE: /

One nikoga ne ostavljaju ravnodušnima jer su 'krvave'

Image
Foto: bazzadarambler/Flickr

Recepte za kobasice u čijem je nadjevu svinjska krv preporučivali su još stari Rimljani.

9.11.2016.
7:26
bazzadarambler/Flickr
VOYO logo

Kod nas se krvavicom naziva kobasica pripravljena od krvi, iznutrica i drugih dodataka poput, primjerice, ječmene ili heljdine kaše, piše Ordinacija.hr

U raznim drugim varijacijama krvavice se jedu u cijelom svijetu, od Skandinavije do Nepala. Među najpoznatijima je black pudding - crni puding koji se tradicionalno priprema u Engleskoj, Škotskoj i Irskoj, a u stvari je riječ o krvavici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uobičajen je hrvatski način pripreme krvavica da se prvo nakratko skuhaju pa nakon toga zapeku u pećnici, a mogu se ispeći i na tavi. Tradicionalno se poslužuju s kiselim kupusom i restanim ili kuhanim krumpirom, a želite li odmak od klasike, dobro je znati da se krvavice fino uklapaju u najrazličitije kombinacije.

Image
TKO RANO RANI: /

Samo tri pravila za doručak i višak kilograma se lakše otopi

Image
TKO RANO RANI: /

Samo tri pravila za doručak i višak kilograma se lakše otopi

Neki ih jedu uz svježi sir i vrhnje, neki ih združuju s raznim umacima ili francuskom salatom, neki ih serviraju na paprikama koje su zapečene sa češnjakom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično rješenje za slavlja i druženja: narežite krvavice na kolutove, nakratko ih prepržite na luku i poslužite na preprženom kruhu odnosno brusketama. Ili ih, poput španjolskih tapasa, nabodite na štapiće, bilo same kolutove ili kao sastavni dio mini sendviča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo