Francuska salata je porijeklom iz Rusije, a poznata je i kao Olivier salata koju je izumio Lucien Olivier. Postoje različite varijante pripreme francuske salate, a jedan od način je priprema francuske salate sa smrznutim povrćem.
Kako se priprema francuska salata sa smrznutim povrćem?
Priprema francuske salate sa smrznutim povrćem jednaka je pripremi francuske salate sa svježim povrćem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci potrebni da bi se pripremila francuska salata sa smrznutim povrćem su:
- smrznuti krumpir i mrkva
- smrznuti grašak
- jaja
- majoneza
- kiseli krastavci
- sol
- papar
Francuska salata sa smrznutim povrćem priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Najpije skuhajte smrznuto povrće u vodi.
- Kada se povrće skuha, morate ga dobro rashladiti.
- Narežite povrće na manje komadiće i sve stavite u posudu.
- Skuhajte jaja i narežite ih na kockice.
- Dodajte jaja u posudu s povrćem te narežite kisele krastavce.
- Kada ste dobro izmiješali povrće i jaja, dodajte majonezu i prema želji kiselo vrhnje.
- Začinite sa soli i paprom prema želji.
- Francuska salata sa smrznutim povrćem je gotova.
- Pokrijte salatu i ohladite barem jedan sat ili preko noći prije nego što ju poslužite.
POGLEDAJTE VIDEO: Majstori kuhinje dali nam recepte i otkrili: 'Suhi bakalar ne smije mirisati na ribu'
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa