Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Folija se u kuhinji koristi u kilometrima, no nakon ovoga to vam više nikada neće pasti na pamet

Kad se aluminijska folija zagrijava, u hranu ispušta aluminij koji završava u našem tijelu

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Liječnici upozoravaju kako količina aluminija koju ispušta aluminijska folija može biti izrazito štetna za zdravlje. Opasno je pripremati hranu u aluminijskoj foliji, podgrijavati i ostaviti da se na njoj hladi, piše The National.

Pokazalo istraživanje

"Što je temperatura viša, više aluminija završava u hrani. Takva folija nikako nije pogodna za kuhanje ili za korištenje kod nekih namirnica poput rajčica, agruma ili začina" objasnio je doktor Zubaidy, jedan od autora istraživanja o aluminijskoj foliji.

Upozorio je i kako gomilanje aluminija u tijelu može dovesti do ozbiljnih bolesti poput osteoporoze i Alzheimera.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike