Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR /

Dalmatinske slane fritule sa zagorskim čvarcima, mladi luk u vrhnju

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za fritule

500 g brašna za dizana tijesta

1 vrećica suhog kvasca

1 jaje

5 g šećera

10 g soli

3 jušne žlice biljnog ulja

200 ml mlakog mlijeka

200 ml mlake vode

250 g sitno sjeckanih čvaraka

100 g svježeg posnog sira

1 čajna žličica češnjaka u prahu

1 l ulja za prženje

Za umak

300 ml kiselog vrhnja

dvije vezice mladog luka

sol, bijeli papar

U većoj posudi promiješajte brašno, kvasac, šećer, sol i češnjak u prahu. Jaje posebno razmutite i dodajte u brašno zajedno s tri žlice ulja. Čvarke i sir također dodajte u smjesu. Mlijeko i vodu promiješajte te lagano zagrijte na cca 30°C. Dodavajte lagano u brašno miješajući mikserom sa spiralnim nastavkom 4-5 minuta. Ostavite tijesto da se diže pola sata na toplom.

Za umak sitno nasjeckajte mladi luk i promiješajte ga s kiselim vrhnjem. Lagano posolite i popaprite po želji.

Kada se tijesto diglo, stavite ga u dresir-vrećicu i odrežite joj vrh. Fritule radite tako da žličicu namočite u vruće ulje te u nju istisnete smjesu za fritule pa ju uronite u duboko ulje. Postupak ponavljajte dok imate smjese. Nemojte sve od jedanput pržiti, nego radite desetak fritula po jednom  prženju. Kada ste sve fritule ispržili, poslužite ih uz umak.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike