DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR / Dalmatinske slane fritule sa zagorskim čvarcima, mladi luk u vrhnju

Image
23.4.2023.
8:21

Za fritule

  • 500 g brašna za dizana tijesta
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 jaje
  • 5 g šećera
  • 10 g soli
  • 3 jušne žlice biljnog ulja
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 200 ml mlake vode
  • 250 g sitno sjeckanih čvaraka
  • 100 g svježeg posnog sira
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 l ulja za prženje

Za umak

  • 300 ml kiselog vrhnja
  • dvije vezice mladog luka
  • sol, bijeli papar

U većoj posudi promiješajte brašno, kvasac, šećer, sol i češnjak u prahu. Jaje posebno razmutite i dodajte u brašno zajedno s tri žlice ulja. Čvarke i sir također dodajte u smjesu. Mlijeko i vodu promiješajte te lagano zagrijte na cca 30°C. Dodavajte lagano u brašno miješajući mikserom sa spiralnim nastavkom 4-5 minuta. Ostavite tijesto da se diže pola sata na toplom.

Za umak sitno nasjeckajte mladi luk i promiješajte ga s kiselim vrhnjem. Lagano posolite i popaprite po želji.

Kada se tijesto diglo, stavite ga u dresir-vrećicu i odrežite joj vrh. Fritule radite tako da žličicu namočite u vruće ulje te u nju istisnete smjesu za fritule pa ju uronite u duboko ulje. Postupak ponavljajte dok imate smjese. Nemojte sve od jedanput pržiti, nego radite desetak fritula po jednom  prženju. Kada ste sve fritule ispržili, poslužite ih uz umak.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Image
Image

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta