Čudno, ali pomaže: Evo zašto biste svako jutro u kavu trebali staviti malo sode bikarbone

Ne, kava vam neće imati drukčiji okus, a želudac će vam biti zahvalan

24.1.2017.
8:00
Giphy
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nije svaka kava ista niti je svaka napravljena na isti način. Neke vrste su kiselije nego druge, a kako koncentraciju kiseline ne možemo tako lako otkriti, moramo je neutralizirati kako organizam i želudac ne bi bio preopterećen.

Balansira kiselost i lužnatost

Znamo da u tijelu mora biti balans između kiselosti i lužnatosti, a sve kisele namirnice poput mesa ili kave previše zakiseljuju organizam ako se uzimaju u velikim količinama. Soda bikarbona je prirodna tvar koja pomaže upravo u balansiranju između kiselog i lužnatog stanja.

Ne morate pretjerivati, u kavu možete staviti samo prstohvat ovog bijelog praha, a to neće promijeniti okus kave. Osobe koje imaju osjetljiv želudac trebale bi izbjegavati kavu s mlijekom jer i mliječni proizvodi povećavaju kiselost organizma.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali