Dok su milijuni filmofila fokusirani na ono što nose zvijezde A liste na crvenom tepihu Oscara, jedan od najuzbudljivijih dijelova događaja se zapravo događa iza zatvorenih vrata.
Slavni austrijsko-američki kuhar Wolfgang Puck brine se o dodjeli Oscara gotovo 30 godina, a cijela večer zahtijeva pomno planiranje.
Chefu je to čast
Za Fabulous je rekao: "Ove godine Guverners Ball postaje globalan s kulinarskim utjecajima iz cijelog svijeta. Bilo mi je divno biti dio najveće holivudske večeri posljednjih 28 godina."
"Čokolade smo počeli praviti prošli tjedan i od tada se pripremamo", dodao je.
Na ovogodišnjem Guverner Ballu, Wolfgang je radio zajedno s timom od 117 kuhara na pripremi vrhunskog jelovnika.
Što su jeli poznati
Koristili su preko 1080 jaja, 136 kg dimljenog lososa, 100 jastoga, 7 kg kavijara i 29 kg Miyazaki Wagyu govedine, uz zapanjujući popis sastojaka.
Wolfgang je vratio svoje legendarne kipiće Oscara od dimljenog lososa, a za one koji vole slatko je bilo i 3000 čokoladnih Oscara za desert.
Bili su topli i hladni kanapei, uključujući Miniature Wagyu Burger, Wolfgang Puck Signature Pizze i slane eklere punjene pjenom od tartufa i glazurom od crnog češnjaka.
Posluživali su se mali tanjuri, ali i osam malih tanjura na kojima su se posluživala jela od njoka Romana do pirjanih rebarca.
Deserti su zvučali kao san ljubiteljima hrane, uključujući Smore's Macarons, Key Lime Pie Mallomar Bars i Chocolate Chip Cookie Tiugh Gold tartufe.
Poznati chef o trendovima
Wolfgang je rekao: "Svake godine tražimo nove načine kako bi jela učinili novima, svježima i zabavnima."
"Oscar je događaj u kojem se spajaju hrana, moda, kultura, film i glazba", zaključio je, piše The Sun.