Brzinski ručak: Zapečene tortilje s mljevenim mesom i sirom

Image
Foto: Flickr

Mljeveno meso, povrće i mirisni začini prepoznatljiv su spoj pikantne meksičke kuhinje koja je odličan izbor za svaki ručak

2.8.2016.
11:30
Flickr
VOYO logo

Ako ste u mogućnosti, za ovo ukusno jelo dan prije napravite vlastite tortilje, a ako nemate vremena, izvrsno će poslužiti i one kupovne.

Sastojci:

  • 8 tortilla
  • 500 g mljevene svinjetine
  • 2 crvena luka
  • 400 g pelata ili 4 rajčice
  • 1 limenka kukuruza
  • 1 limenka crvenog graha
  • 1 zelena i 1 crvena paprika
  • crvena paprika u prahu

Priprema:

  1. Na malo ulja pirjajte sitno nasjeckani crveni luk. Na njega dodajte mljeveno meso i kada poprimi boju dodajte isjeckane pelate.
  2. Mješavinu pospite crvenom paprikom, dodajte dvije čaše vode i po želji malo vina.
  3. Kad je meso skoro gotovo, dodajte mješavinu začina za tortille te crvenu i zelenu papriku isjeckanu na trakice.
  4. Pustite neka krčka nekoliko minuta pa dodajte grah i kukuruz te sve skupa promiješajte.
  5. Svaku tortilju napunite nadjevom, pospite s malo ribanog sira, preklopite i stavite u lim za pečenje. Pecite oko 5 minuta na 180 °C dok sir ne porumeni.
  6. Po želji poslužite s umakom od vrhnja i salsom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo