Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Varivo od leće, povrća i kobasica

Variva su odličan izbor za ručak kada ne znate što biste kuhali jer su gotova za tili čas

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ukusno, brzo gotovo i zasitno, varivo se može pripremiti od raznih namirnica, a danas vam donosimo recept u kojem ćete nesumnjivo uživati.

Sastojci:

 

3 kobasice

300 grama zelene leće

300 grama špinata

1 veliki luk

4 češnja češnjaka

3 stapke celera

4 do 5 mrkvi srednje veličine

800 ml pilećeg ili junećeg temeljca

1 žlica bosiljka

3 žlice koncentrata rajčice

malo vinskog octa

sol i papar

svježi peršin

Priprema:

 

Na malo ulja u dubokoj posudi popržite kobasice narezane na kolutiće. Kada su gotove, maknite ih sa strane.

Isperite leću u hladnoj vodi i stavite ju kuhati u 600 ml vode. Sitno narežite luk i češnjak pa ih popržite u istoj posudi u kojoj ste pržili kobasice.

Luk zalijte s malo temeljca te ga dinstajte par minuta. U lonac s lećom dodajte mrkvu, celer, luk, kobasice i začinite po želji.

Kuhajte varivo još desetak minuta dok povrće ne omekša, a zatim dodajte špinat i koncentrat rajčice. Na kraju dodajte svježi peršin. Dobar tek!

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike