Ukusno, brzo gotovo i zasitno, varivo se može pripremiti od raznih namirnica, a danas vam donosimo recept u kojem ćete nesumnjivo uživati.
Sastojci:
- 3 kobasice
- 300 grama zelene leće
- 300 grama špinata
- 1 veliki luk
- 4 češnja češnjaka
- 3 stapke celera
- 4 do 5 mrkvi srednje veličine
- 800 ml pilećeg ili junećeg temeljca
- 1 žlica bosiljka
- 3 žlice koncentrata rajčice
- malo vinskog octa
- sol i papar
- svježi peršin
Priprema:
- Na malo ulja u dubokoj posudi popržite kobasice narezane na kolutiće. Kada su gotove, maknite ih sa strane.
- Isperite leću u hladnoj vodi i stavite ju kuhati u 600 ml vode. Sitno narežite luk i češnjak pa ih popržite u istoj posudi u kojoj ste pržili kobasice.
- Luk zalijte s malo temeljca te ga dinstajte par minuta. U lonac s lećom dodajte mrkvu, celer, luk, kobasice i začinite po želji.
- Kuhajte varivo još desetak minuta dok povrće ne omekša, a zatim dodajte špinat i koncentrat rajčice. Na kraju dodajte svježi peršin. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa