Ukusno, brzo gotovo i zasitno, varivo se može pripremiti od raznih namirnica, a danas vam donosimo recept u kojem ćete nesumnjivo uživati.
Sastojci:
- 3 kobasice
- 300 grama zelene leće
- 300 grama špinata
- 1 veliki luk
- 4 češnja češnjaka
- 3 stapke celera
- 4 do 5 mrkvi srednje veličine
- 800 ml pilećeg ili junećeg temeljca
- 1 žlica bosiljka
- 3 žlice koncentrata rajčice
- malo vinskog octa
- sol i papar
- svježi peršin
Priprema:
- Na malo ulja u dubokoj posudi popržite kobasice narezane na kolutiće. Kada su gotove, maknite ih sa strane.
- Isperite leću u hladnoj vodi i stavite ju kuhati u 600 ml vode. Sitno narežite luk i češnjak pa ih popržite u istoj posudi u kojoj ste pržili kobasice.
- Luk zalijte s malo temeljca te ga dinstajte par minuta. U lonac s lećom dodajte mrkvu, celer, luk, kobasice i začinite po želji.
- Kuhajte varivo još desetak minuta dok povrće ne omekša, a zatim dodajte špinat i koncentrat rajčice. Na kraju dodajte svježi peršin. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa