Brzinski ručak: Savijača od tikvica i sira u tankom tijestu

Image
Foto: Thinkstock, Maria_Lapina

Tikvice su uvijek aktualne i s njima je najlakše raditi

4.11.2016.
12:21
Thinkstock, Maria_Lapina
VOYO logo

Mogu se uklopiti skoro u svako jelo, a jednako su ukusne u umacima, juhama, varivima, kao i u današnjoj izvedbi - savijači.

Sastojci:

  • 6 listova gotovog tijesta za savijaču
  • 40 g oštrog brašna
  • 1 vezica kopra
  • 4 žlice ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 150 g svježeg sira
  • 1 vezica peršina
  • 700 g tikvica
  • vegeta, papar

Za umak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 jaja
  • 1 žličica ulja
  • 1 žličica mlijeka
  • 1 žličica jogurta

Priprema:

  1. Tikvice ogulite, naribajte, malo ih posolite i ocijedite. Dodajte im mlijeko, brašno, vegetu, papar, ulje, sir, kopar i peršin te dobro promiješajte.
  2. U međuvremenu napravite umak. Tri kore za savijače premažite umakom od jaja, a dio ostavite za kasnije. Premažite ih nadjevom od tikvica i savijte u tri savijače.
  3. Savijače složite u nauljen protvan te ih premažite preostalim umakom od jaja. Pecite u pećnici na 180 °C oko 40 minuta. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo