Mogu se uklopiti skoro u svako jelo, a jednako su ukusne u umacima, juhama, varivima, kao i u današnjoj izvedbi - savijači.
Sastojci:
- 6 listova gotovog tijesta za savijaču
- 40 g oštrog brašna
- 1 vezica kopra
- 4 žlice ulja
- 200 ml mlijeka
- 150 g svježeg sira
- 1 vezica peršina
- 700 g tikvica
- vegeta, papar
Za umak:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 3 jaja
- 1 žličica ulja
- 1 žličica mlijeka
- 1 žličica jogurta
Priprema:
- Tikvice ogulite, naribajte, malo ih posolite i ocijedite. Dodajte im mlijeko, brašno, vegetu, papar, ulje, sir, kopar i peršin te dobro promiješajte.
- U međuvremenu napravite umak. Tri kore za savijače premažite umakom od jaja, a dio ostavite za kasnije. Premažite ih nadjevom od tikvica i savijte u tri savijače.
- Savijače složite u nauljen protvan te ih premažite preostalim umakom od jaja. Pecite u pećnici na 180 °C oko 40 minuta. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa