Za njega vam trebaju isključivo sezonske namirnice s tržnice, a kao prilog može se poslužiti više varijanti - palenta, riža ili krumpir pire. Iako pire možda najviše paše uz okus ljuće varijante sataraša, i ostali prilozi su dobri ako nemate vremena guliti, kuhati i miksati krumpir.
Potrebni sastojci: Četiri veće rajčice, četiri veće paprike, jedan crveni luk, jedna ljuta domaća feferona
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Recept:
- Prvo nasjecite jedan srednje veliki crveni luk, a potom i ovo fino povrće koje ćete postepeno dodavati na vatru
- Na ugrijano ulje (najbolje maslinovo) prvo dodajte spomenuti, na trakice narezan crveni luk te dinstajte dok ne omekša
- Dodajte na to papriku, okrenite je dva, tri puta po dubokoj posudi tek toliko da se opari te potom dodajte narezanu rajčicu i pazite da nisu prevelikikomadi
- Mješajte minutu, dvije dok se svi sastojci ne pomješaju te dok rajčica ne počne puštati svoj fini sok
- Nakon toga, dodajte 2 do 3 dcl vode i stavite sve na laganu vatru da se kuha. Tijekom pripreme lagano dodajte još vode po potrebi, da bude preko povrća
- Tijekom kuhanja dodajte i malo sušene slatke crvene paprike, soli, papra te svježe feferone, miješajte svakih nekoliko minuta dok se sve to krčka
- Kuhajte dok se povrće ne raskuha te nakon tridestak minuta prestanite dodavati vodu. Pustite da se umak malo zgusne, točnije, kuhajte još desetak minuta
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa