Riža je svestrana namirnica, samo je važno dobro odabrati vrstu riže za jelo koje radite. Rižoto obično zahtijeva rižu kratkog zrna koja se tijekom pripreme stalno miješa kako bi bila kremasta.
Sastojci:
- jedna šalica riže za rižoto (kratko zrno)
- 5 šampinjona
- jedna konzerva slanutka
- luk
- sol, papar, curry
- malo bijelog vina
- peršin
Priprema:
- Na malo maslaca poprižite luk dok ne bude staklast te mu dodajte narezane šampinjone. Podlijte s malo vode ili temeljca te pustite da se dinsta oko 5 minuta.
- Dodajte slanutak, začinite, dodajte rižu te podlijte s malo bijelog vina. Podlijte s dvije šalice vode te pustite neka zavrije.
- Kako bi rižoto bio kremast, važno ga je miješati dok riža ne omekani, podlijevajući ga temeljcem ili vodom po potrebi. Kada je rižoto gotov, posipati ga peršinom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa