Ako vam se jede nešto fino što možete pripremiti na brzinu i ponijeti na posao, popečci su uvijek dobra ideja. Brokula je posebno dobra u ovoj varijanti, a parmezan daje dodatni štih.
Sastojci:
- 1 veća brokula
- 1 veće jaje
- 65 g brašna
- 30 g parmezana
- 1 češanj češnjaka
- sol, papar
Priprema:
- Odvojite cvjetove brokule od stabljike, narežite sve na manje dijelove te kuhajte dok brokula nije mekana, ali ne gnjecava.
- Smutite jaje te mu dodajte brašno, sir, nasjeckani češnjak te začinite solju i paprom. Dodajte ohlađenu brokulu i sve izradite gnječilicom za krumpir.
- Od smjese oblikujte kuglice koje potom stisnite dlanovima da dobijete popečke. Pecite ih na običnom ili maslinovom ulju nekoliko minuta sa svake strane.
- Pustite ih da se ocijede na papirnatom ubrusu te ih poslužite s nekom salatom, umakom ili bilo kojim prilogom po želji. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa