Brzinski ručak: Pečeni lungić punjen ricotta sirom, parmezanom i špinatom

Image
Foto: Instagram

Svinjski lungić smatra se jednom od najfinijih mesnih poslastica

11.8.2016.
11:30
Instagram
VOYO logo

Iako svinjetina spada u meso kojem kod pripremanja treba vremena dok omekani, preukusno je da ga ne bismo uvrstili u naše recepte. Lungić je jednako fin naglo pečen kao i punjen raznim povrćem i dodacima, a recept koji vam danas donosimo vrlo je jednostavan, a rezultat je iznimno ukusan.

Ako ste kratki s vremenom, ovo jelo možete napraviti i dan prije pa ga sljedeći dan samo podgrijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • jedan veći lungić
  • svežanj špinata (oko 30 dkg)
  • 120 g ricotta sira
  • 100 g parmezana
  • 3 češnja češnjaka
  • Sol, papar, maslinovo ulje

Za marinadu:

  • 3 žlice maslinova ulja
  • ružmarin
  • timijan
  • sol, papar
  • 3 češnja češnjaka

Priprema:

  1. Prvo napravite marinadu kojom ćete prije pečenja premazati lungić. Maslinovo ulje pomiješajte žlicu svakog od začina te sitno nasjeckani češnjak te stavite sa strane.
  2. Na malo maslinova ulja popržite češnjak te na njega dodajte špinat. Začinite ga s malo soli i papra te miješajte dok ne uvene.
  3. U jednoj većoj zdjeli pomiješajte špinat, ricottu, parmezan, sol i papar.
  4. Lungić razrežite po sredini skoro do kraja tako da dobijete jedan veliki šnicl. Prekrijte ga plastičnom folijom te istucite batom. Premažite ga mješavinom špinata i sira, zarolajte te zavežite špagom.
  5. Premažite ga marinadom te kratko ispržite na naglo sa svih strana.
  6. Po želji ga možete ispeći u pećnici samog ili na posteljici od krumpira, mrkve i luka, što je svakako ukusnije. Pecite ga oko 45 minuta na 200 °C, prerežite špagu te narežite kao roladu. U slast!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo