Iako svinjetina spada u meso kojem kod pripremanja treba vremena dok omekani, preukusno je da ga ne bismo uvrstili u naše recepte. Lungić je jednako fin naglo pečen kao i punjen raznim povrćem i dodacima, a recept koji vam danas donosimo vrlo je jednostavan, a rezultat je iznimno ukusan.
Ako ste kratki s vremenom, ovo jelo možete napraviti i dan prije pa ga sljedeći dan samo podgrijati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- jedan veći lungić
- svežanj špinata (oko 30 dkg)
- 120 g ricotta sira
- 100 g parmezana
- 3 češnja češnjaka
- Sol, papar, maslinovo ulje
Za marinadu:
- 3 žlice maslinova ulja
- ružmarin
- timijan
- sol, papar
- 3 češnja češnjaka
Priprema:
- Prvo napravite marinadu kojom ćete prije pečenja premazati lungić. Maslinovo ulje pomiješajte žlicu svakog od začina te sitno nasjeckani češnjak te stavite sa strane.
- Na malo maslinova ulja popržite češnjak te na njega dodajte špinat. Začinite ga s malo soli i papra te miješajte dok ne uvene.
- U jednoj većoj zdjeli pomiješajte špinat, ricottu, parmezan, sol i papar.
- Lungić razrežite po sredini skoro do kraja tako da dobijete jedan veliki šnicl. Prekrijte ga plastičnom folijom te istucite batom. Premažite ga mješavinom špinata i sira, zarolajte te zavežite špagom.
- Premažite ga marinadom te kratko ispržite na naglo sa svih strana.
- Po želji ga možete ispeći u pećnici samog ili na posteljici od krumpira, mrkve i luka, što je svakako ukusnije. Pecite ga oko 45 minuta na 200 °C, prerežite špagu te narežite kao roladu. U slast!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa