Brzinski ručak: Okruglice od piletine u finom umaku od cvjetače

Image
Foto: Instagram, cookingandbeer

Današnji ručak pošteno će vas zasititi i ugrijati

31.1.2017.
11:59
Instagram, cookingandbeer
VOYO logo

Klasične okruglice ne moraju nužno biti od svinjetine da bi bile fine. Danas imamo nešto drukčiju verziju koje ća vas zasigurno jednako oduševiti.

Sastojci:

Za okruglice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola kilograma mljevene piletine
  • 1 jaje
  • pola šalice krušnih mrvica
  • jedan crveni luk
  • sol, papar, crvena paprika u prahu, peršin
  • malo parmezana

Za umak

  • jedna velika cvjetača
  • 2 žlice neslanog maslaca
  • 4 češnja češnjaka
  • šalica bademovog mlijeka
  • pola šalice temeljca
  • vrhnje za kuhanje
  • 2 šake naribanog sira
  • sol, papar, peršin

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješajte meso, jaje, krušne mrvice, nasjeckani luk, peršin, parmezan, sol, papar i crvenu papriku.
  2. Oblikujte jednake okruglice, stavite ih na plitak protvan za pečenje pokriven papirom za pečenje i pecite u pećnici 17-20 minuta.
  3. Skuhajte svjetaču u slanoj vodi. Kada je kuhana, prebacite je u blender. Otopite maslac te mu dodajte češnjak, dinstajte oko dvije minute.
  4. Maslac dodajte cvjetači, kao i bademovo mlijeko, temeljac te začinite solju i paprom. Umak skupa s okruglicama prebacite u duboku tavu te dodajte sir i malo vrhnja za kuhanje ili mlijeka. Na kraju začinite peršinom i poslužite s rižom ili tjesteninom. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo