Klasične okruglice ne moraju nužno biti od svinjetine da bi bile fine. Danas imamo nešto drukčiju verziju koje ća vas zasigurno jednako oduševiti.
Sastojci:
Za okruglice
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- pola kilograma mljevene piletine
- 1 jaje
- pola šalice krušnih mrvica
- jedan crveni luk
- sol, papar, crvena paprika u prahu, peršin
- malo parmezana
Za umak
- jedna velika cvjetača
- 2 žlice neslanog maslaca
- 4 češnja češnjaka
- šalica bademovog mlijeka
- pola šalice temeljca
- vrhnje za kuhanje
- 2 šake naribanog sira
- sol, papar, peršin
Priprema:
- U velikoj posudi pomiješajte meso, jaje, krušne mrvice, nasjeckani luk, peršin, parmezan, sol, papar i crvenu papriku.
- Oblikujte jednake okruglice, stavite ih na plitak protvan za pečenje pokriven papirom za pečenje i pecite u pećnici 17-20 minuta.
- Skuhajte svjetaču u slanoj vodi. Kada je kuhana, prebacite je u blender. Otopite maslac te mu dodajte češnjak, dinstajte oko dvije minute.
- Maslac dodajte cvjetači, kao i bademovo mlijeko, temeljac te začinite solju i paprom. Umak skupa s okruglicama prebacite u duboku tavu te dodajte sir i malo vrhnja za kuhanje ili mlijeka. Na kraju začinite peršinom i poslužite s rižom ili tjesteninom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa