Brzinski ručak: Ljetna fritaja s tikvicama, patlidžanom i rajčicom

Image
Foto: Flickr, Chrishna

Fritaja je jedno od onih jela koje možete napraviti na mnogo različitih načina, a mi smo se odlučili za ljetnu varijantu

27.7.2016.
11:51
Flickr, Chrishna
VOYO logo

Za pripremu će vam trebati oko pola sata, a ako pripremate fritaju za dvije osobe trebat će vam četiri jaja, patlidžan, tikvica ili dvije, paprika i jedan crveni luk. Volite li ljuto, dodajte i jedan feferon iz vrta. Ako ste ljubitelj sir, možete i njega dodati.

Priprema:

1. Narežite i operite povrće koje ćete jedno po jedno dodavati u tavu na malo maslinova ulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Najprije stavite nasjeckani luk i popržite ga dok ne postane staklast

3. Dodajte patlidžan i tikvicu, malo ih okrenite pa dodajte narezanu papriku i nju okrenite, a nakon toga dodajte i rajčicu te ljuti feferon

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Pirjajte povrće dok ne omekša, a potom razbijte jaja u posudu, začinite, razmutite i prelijte po povrću

5. Miješajte jaja i povrće, a prije nego što se sve stisne, možete dodati i malo pršuta ili šunke te, ako volite sir, malo ribanog ili svježeg sira - sve paše!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo