Losos je iznimno zdrava riba i trebali bi ju jesti što češće, a pripremiti se može na milijun različitih načina. Još jedna prednost je to što je losos brzo gotov te vrlo vrzo možete uživati u njegovom jedinstvenom okusu. Izvrsno se spaja s rižom, raznim začinima i medom pa slijedi upravo jedan takav recept od kojeg rastu zazubice.
Sastojci:
- 2 fileta lososa
- šaka samljevenih ili sitno nasjeckanih badema
- 2 žlice sezama
- 3 žlice meda
- 2 žlice soja umaka
- 3 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol, papar
- riža
Priprema:
- Za pripremu umaka pomiješajte med, soja umak i češnjak. Posolite i popaprite po želji.
- Prije pripreme lososa, pomiješajte sezam i bademe te ih rasprostrite po stolu.
- Svaki filet lososa premažite maslinovim uljem te uvaljajte u mješavinu sezama i badema.
- Na malo maslinovog ulja pržite losos u tavi oko 5-7 minuta. Možete ga po želji ispeći i u pećnici.
- Nakon što je gotov, poslužite ga s kuhanom rižom i prelijte pripremljeni umak od meda. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa