SAVRŠEN IZBOR /

Brze i ukusne meksičke tortilje s piletinom i povrćem oduševit će cijelu obitelj

Image
Foto: Freepik

Fajite s piletinom i povrćem su brz, jednostavan i ukusan obrok koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce

16.3.2025.
13:13
Freepik
VOYO logo

Tražite li brz, jednostavan, a opet ukusan obrok koji će oduševiti cijelu obitelj? Meksičke tortilje s piletinom i povrćem, poznatije i kao fajitas, savršen su izbor! Ovo jelo, porijeklom iz Tex-Mex kuhinje, kombinira sočno meso, hrskavo povrće i aromatične začine, a sve umotano u meku tortilju. Priprema je iznenađujuće jednostavna, a rezultat je eksplozija okusa koja će vas transportirati u Meksiko.

Recept za meksičke tortilje s piletinom i povrćem

Sastojci

Za pripremu ovog jela, trebat će vam sljedeći sastojci:

Za piletinu:

  • 3 komada pilećih prsa (bez kože i kostiju)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 limete (sok)
  • Začini (fajita mješavina): 1/2 žlice čili praha, 1/2 žlice mljevenog kumina, 1 žličica češnjaka u prahu, 1/2 žličice paprike, 1/2 žličice origana, 1/2 žličice soli, 1/4 žličice crnog papra. Možete koristiti i gotovu fajita mješavinu začina.
Image
UKUSNO I HRANJIVO /

Rižoto s piletinom i povrćem koji morate probati već danas

Image
UKUSNO I HRANJIVO /

Rižoto s piletinom i povrćem koji morate probati već danas

Za povrće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 luk (tanko narezan)
  • 3 paprike (različitih boja, tanko narezane)

Za posluživanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Tortilje (kukuruzne ili pšenične)
  • Kiselo vrhnje
  • Avokado (ili guacamole)
  • Svježi korijandar (po želji)

Postupak Pripreme:

1. Priprema Fajita začina

U maloj zdjeli pomiješajte sve začine za fajita mješavinu: čili prah, kumin, češnjak u prahu, papriku, origano, sol i papar. Dobro promiješajte.

2. Mariniranje piletine

Pileća prsa obilno pospite fajita mješavinom začina s obje strane. Prstima utrljajte začine u meso. Možete koristiti i marinadu za piletinu, ali suha mješavina začina je brža opcija.

3. Prženje piletine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi (idealno od lijevanog željezap) na srednje jakoj vatri. Pecite pileća prsa oko 7-8 minuta sa svake strane, dok ne budu potpuno pečena. Izvadite piletinu iz tave i ostavite da se odmori nekoliko minuta prije rezanja na trakice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Pirjanje povrća

Dok se piletina peče, narežite paprike i luk na tanke trakice. U istoj tavi u kojoj ste pekli piletinu, pirjajte povrće nekoliko minuta, dok ne omekša i lagano se karamelizira.

5. Sastavljanje i posluživanje

Narezanu piletinu vratite u tavu s povrćem. Dodajte sok od pola limete i sve dobro promiješajte.

Zagrijte tortilje prema uputama na pakiranju. Poslužite tople fajite s tortiljama i dodacima po želji: kiselim vrhnjem, avokadom ili guacamoleom i svježim cilantrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjeti i Varijacije

  • Želite li još sočniju piletinu? Koristite pileće batake bez kostiju i kože.
  • Nemate tavu od lijevanog željeza? Koristite bilo koju tešku tavu od nehrđajućeg čelika.
  • Volite li ljuto? Dodajte malo kajenskog papra ili ljutih papričica u mješavinu začina.
  • Želite li vegetarijansku verziju? Zamijenite piletinu s gljivama ili tofuom.
  • Ostaci? Čuvajte u hladnjaku 4-5 dana ili zamrznite do 3 mjeseca.

Fajite s piletinom i povrćem su brz, jednostavan i ukusan obrok koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce. Uz malo truda, možete uživati u ovom meksičkom specijalitetu u udobnosti vlastitog doma. Isprobajte ovaj recept i uvjerite se sami!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE GALERIJU

slatka osveta
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike