Poznata kuharica i food blogerica Mimi Morley nedavno je podijelila s čitateljima nekoliko savjeta o tome koje namirnice treba čuvati u hladnjaku, a koje ne. Vjerojatno najveće iznenađenje vezano je uz skladištenje banana.
U hladnjaku traju tjedan dana dulje
"Česta je zabluda da se banane trebaju čuvati izvan hladnjaka. Ako ih stavite u hladno okruženje na željenoj razini zrelosti, time ćete produljiti njihov rok trajanja", napisala je Morley te dodala kako će kora banane u hladnjaku također dobiti smeđe točke ili pocrnjeti, no plod će unutra ostati isti i rok trajanja produljit će se za otprilike tjedan dana.
Mnogi griješe kada je u pitanju pospremanje nekih vrsta povrća, poput mrkve i krumpira, jer ga ostavljaju u ambalaži, tvrdi ova stručnjakinja za hranu.
Krastavce i naranče ne u hladnjak
"Korijenasto povrće uspijeva u mračnim i suhim uvjetima, s puno prozračivanja, a plastična ambalaža često stvara vlagu, što stvara okruženje zbog kojega se ono brzo kvari", istaknula je Mimi u jednome od članaka na svojemu blogu Hello Fresh.
Otkrila je i da krastavci ne trebaju stajati u hladnjaku, već samo na umjereno hladnome mjestu, jer oni loše reagiraju na ekstremno niske temperature. I naranče je, savjetuje, bolje držati izvan hladnjaka, kako biste izbjegli da vlaga nagrize njihovu koru, a potom i okus. Najbolje ih je ostaviti na sobnoj temperaturi, odnosno u zdjeli s voćem, prenosi Mirror.