Žute ledene kocke su već postale tradicija. Znati kako se pripremaju ne treba vam biti strano, otkrijte recept za najbolje ledene kocke i budite spremni na iznenadne goste.
Sastojci za tijesto:
- 8 bjelanjaka
- 12 žlica šećera
- 10 žlica brašna
Krema 1
- 8 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 40 dag margarina
Krema 2
- 4 dl mlijeka
- 1 pudinga od vanilije
- 1 žlica brašna
- vanilin šećer
- 1 žlica šećera
Kako se pripremaju žute ledene kocke?
Za pripremu žutih ledenih kocki, prvo istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, zatim dodajte šećer i postepeno umiješajte brašno. Smjesu ulijte u namašćeni lim i stavite peći na temperaturu od 150 °C.
Za kremu, skuhajte gustu kremu na pari koristeći žumanjke i šećer koje ste prethodno pjenasto umutili. Nakon što se ohladi, dodajte margarin i miksajte sve dok ne dobijete pjenastu kremu.
U posebnom loncu, pomiješajte mlijeko, prašak za puding, brašno, vanilin šećer i šećer, te kuhajte miješajući dok smjesa ne postane gusta. Kada se ohladi, dodajte ju u prethodno pripremljenu prvu kremu.
Na ohlađeno tijesto ravnomjerno nanesite kremu od vanilije, a zatim dodajte šlag pjenasto pripremljen prema uputama na pakiranju. Uživajte u žutim ledenim kockama i dobar tek!