Za zobeno mlijeko jednostavno se pomiješaju zob i voda, a zatim se procijedi da ostane pulpa. Rezultat je lagano i kremasto zobeno mlijeko. Ako je mlijeko dobro zatvoreno u hladnjaku, treba izdržati oko 5 dana. Znat ćete da se pokvarilo kad zamiriše čudno.
Da ne duljimo, evo kako napraviti zobeno mlijeko. Sastojci potrebni za napraviti zobeno mlijeko su jedna šalica zobi, voda, datulje i sol. Dodajte zob, vodu, datulje i sol u blender velike brzine. Pokrijte poklopcem i ručnikom kako ne bi prskalo. Blendajte oko 30 sekundi do 1 minutu ili dok se smjesa ne učini dobro sjedinjenom. Ne mora biti 100% usitnjeno u prah. Zapravo, prekomjerno miješanje zobeno mlijeko može učiniti ljigavim. Žlicom izvadite mali uzorak kako biste provjerili okus i slatkoću. Ako nije dovoljno slatko, dodajte još datulja.
Smjesu izlijte u veliku zdjelu za miješanje ili vrč prekriven vrlo tankim ručnikom ili čistom majicom i procijedite. Prebacite u zatvorenu posudu i ohladite. Čuva se u hladnjaku do 5 dana (ponekad i više). Dobro protresite i uživajte u hladnom zobenom mlijeku.
Ovo je jednostavan način kako napraviti zobeno mlijeko kod kuće.