Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Zdrava hrana /

Zobeno mlijeko: Kako napraviti zobeno mlijeko kod kuće

Ukoliko tražite prirodniju alternativu za mlijeko, sa zobenim mlijekom ne možete pogriješiti. Evo kako napraviti zobeno mlijeko kod kuće.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za zobeno mlijeko jednostavno se pomiješaju zob i voda, a zatim se procijedi da ostane pulpa. Rezultat je lagano i kremasto zobeno mlijeko. Ako je mlijeko dobro zatvoreno u hladnjaku, treba izdržati oko 5 dana. Znat ćete da se pokvarilo kad zamiriše čudno.

Da ne duljimo, evo kako napraviti zobeno mlijeko. Sastojci potrebni za napraviti zobeno mlijeko su jedna šalica zobi, voda, datulje i sol. Dodajte zob, vodu, datulje i sol u blender velike brzine. Pokrijte poklopcem i ručnikom kako ne bi prskalo. Blendajte oko 30 sekundi do 1 minutu ili dok se smjesa ne učini dobro sjedinjenom. Ne mora biti 100% usitnjeno u prah. Zapravo, prekomjerno miješanje zobeno mlijeko može učiniti ljigavim. Žlicom izvadite mali uzorak kako biste provjerili okus i slatkoću. Ako nije dovoljno slatko, dodajte još datulja.

Smjesu izlijte u veliku zdjelu za miješanje ili vrč prekriven vrlo tankim ručnikom ili čistom majicom i procijedite. Prebacite u zatvorenu posudu i ohladite. Čuva se u hladnjaku do 5 dana (ponekad i više). Dobro protresite i uživajte u hladnom zobenom mlijeku.

Ovo je jednostavan način kako napraviti zobeno mlijeko kod kuće.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike