Za pripremu zobenih pahuljica potrebni su vam najjednostavniji sastojci poput valjane zobi, mlijeka, vode i malo soli. Počnite s mjerenjem zobi i tekućine.
Omjer je 1:2. Uobičajena veličina porcije je ½ šalice zobi na 1 šalicu vode, mlijeka ili kombinaciju oba. Zatim stavite u mikrovalnu pećnicu bez poklopca. Pecite u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi 2 minute i konzistencija će biti savršena. Zobene pahuljice možete pripremiti i na štednjaku u loncu.
U loncu vodu ili mlijeko dovedite do vrenja, zatim smanjite vatru i dodajte zob. Ostavite ih kuhati dok se ne zgusnu i upiju svu tekućinu uz često miješanje. To će trajati otprilike 5 minuta. Kad pripremate zobene pahuljice u njih možete dodati i voće da malo zasladite i unesete vlakana ili malo orašastih plodova za proteine i zdrave masti.
Možete dodati i jogurt, proteine ili zaslađivače poput meda ili javorovo sirupa.