Zob je među najzdravijim žitaricama na svijetu. One su cjelovite žitarice bez glutena i odličan su izvor važnih vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa. Tako da je zobena kaša za doručak vrlo zdrav odabir i poželjno jelo koje možete konzumirati. Kako pripremiti zobenu kašu za doručak u nekoliko koraka?
Sastojci za zobenu kašu za doručak:
- 40 g zobi
- 240 ml vode, mlijeka
- 1/4 žličice soli
Priprema zobene kaše za doručak:
U malom loncu zakuhajte vodu ili mlijeko i sol na srednje jakoj vatri. Kad zavrije, umiješajte zobene pahuljice i smanjite vatru na srednje nisku. Pustite da se zobena kaša kuha 5 minuta ili dok ne postigne željenu gustoću. Povremeno promiješajte.
Maknite posudu s vatre, pokrijte je poklopcem i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ovo će zobenoj kaši dati vremena da upije tekućinu. Ako izgledaju previše suho, umiješajte još malo tekućine.
Prelijte svoju zobenu kašu omiljenim sastojcima po želji i poslužite doručak.