Žličnjaci od palente poznati su i pod drugim nazivima. Neki ih zovu knedlice, neki njokice, neki nokleci, neki noklici, itd. U svakom slučaju, kako god da iz zovete, žličnjaci od palente su mekani, ukusni i privlačni svima. Brzo se i pripremaju, a žličnjaci od palente mogu se jesti samostalno, kao prilog, možete ih zakuhati u juhu ili dodati u različita variva.
Žličnjaci od palente pripremaju se od:
- 1 jaje
- 10-ak žličica palente
- prstohvata sode bikarbone
- malo soli
Jaje izmutite te dodajte palentu, sodu i sol. Sve dobro pomiješajte te ostavite da odstoji do 15 minuta da se smjesa zgusne. Malom vlažnom žličicom vadite smjesu i dodajte ju u kipuću juhu ili vodu ili varivo. Kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri.
Nemojte propustiti da se žličnjaci od palente nađu i u vašim jelima.