Recept i priprema /

Zimsko varivo odlično varivo za sva godišnja doba

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti zimsko varivo? Zimsko varivo je upravo ono što vam treba na hladne zimske dane.

9.9.2022.
15:11
Pixabay
VOYO logo

Ne postoji ljepše vrijeme za zimsko varivo od hladnog zimskog dana. Evo recept za zimsko varivo.

Sastojci za zimsko varivo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice ulja
  • 1 kg rebra bez kostiju
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 1 žlica maslaca
  • 2 mrkve, narezane na kockice
  • 2 režnja češnjaka, vrlo grubo nasjeckana
  • 1 veliki krumpir, izrezan na kockice
  • 1 veliki luk, narezan na kockice
  • 1/4 šalice brašna
  • 1 šalica suhog crnog vina
  • 2 šalice goveđeg temeljca
  • 4 grančice timijana, plus listići timijana za ukras
  • 1 list lovora
  • 1 šalica smrznutog graška

Priprema zimskog variva:

Započnite pripremu zimskog variva zagrijavanjem tave. Dodajte ulje i zagrijavajte dok se ne pojave pramenovi dima. Dodajte meso, obilno ga začinite soli i paprom i zapržite sa svih strana na umjereno jakoj vatri, ukupno oko 4 minute. Šupljikavom žlicom prebacite meso na tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopite maslac u tavi. Dodajte mrkvu, češnjak, krumpir i luk i kuhajte dok ne dobije laganu boju, oko 3 minute. Umiješajte brašno. Dodajte crno vino i pirjajte, stružući sve zapečene komadiće s dna posude. Dodajte temeljac, grančice majčine dušice i lovorov list te prokuhajte. Poklopite i pirjajte na umjereno laganoj vatri dok mrkva i krumpir ne omekšaju, oko 6 minuta.

Dodajte grašak i meso zajedno sa nakupljenim sokom, poklopite i pirjajte dok se meso ne zagrije i srednje zapeče, oko 3 minute. Odbacite lovorov list i grančice timijana. Posolite i popaprite, ukrasite listićima timijana i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo