Recept i priprema / Zeleni umak za tjesteninu gotov za manje od pola sata

Image

Ovaj živahni zeleni umak od špinata i bosiljka za tjesteninu ukusan je način da unesete malo boje u svoj ručak.

18.8.2022.
13:45
VOYO logo

Napravite zeleni umak za tjesteninu već danas za jednostavnu pobjedu za vikend večeru ili pripremite seriju obroka za tjedan dana zdrave prehrane. Zeleni umak za tjesteninu spreman je za 30 minuta ili manje.

Sastojci za zeleni umak za tjesteninu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg špinata
  • šalica svježeg bosiljka
  • 50 dkg tjestenine
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 2 velika režnja češnjaka
  • 1/4 žličice crvene paprike
  • 1/2 šalice ribanog parmezana
  • 1,5 žlica svježeg soka od limuna, sol, papar

Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Pripremite posudu s ledom i vodom. Dodajte špinat i bosiljak u kipuću vodu i kuhajte 30 sekundi. Koristite hvataljke ili šupljikavu žlicu da brzo prebacite blanširano zelje u ledenu kupelj.

Stavite na stranu. Ostavite vodu da se kuha i dodajte tjesteninu. Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslinovo ulje u tavi na laganoj do srednjoj vatri. Dodajte narezani češnjak i ljuskice crvene paprike. Kuhajte uz povremeno miješanje dok se tjestenina kuha, pazeći da češnjak ne zagori. Da biste napravili umak, dodajte blanširani špinat i bosiljak, pirjani češnjak i maslinovo ulje, parmezan, limunov sok i velikodušno potresite sol i papar u mikser. Miješajte dok ne bude potpuno glatko. Zeleni umak će biti dosta tečan. Ocijedite tjesteninu, uz 1/2 šalice vode za tjesteninu. Vratite tjesteninu u vrući lonac ili veliku zdjelu za miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjesteninu prelijte zelenim umakom i dodajte nekoliko žlica vode od tjestenine. Dobro promiješajte da se zeleni umak ravnomjerno rasporedi. Poslužite odmah, po želji s naribanim parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo