Zec na lovački način jedan je od načina kako možete pripremiti meso zeca. Iako je priprema nešto zahtjevnija, rezultat je savršeno jelo.
Za pripremu zeca na lovački potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 50 dkg zečetine
- pola glavice luka
- 5 dkg svinjske masti
- 10 dkg mrkve
- 10 dkg korijena peršina
- 10 dkg korijena celera
- žličica mljevene crvene paprike
- 1.2 dcl crnog vina
- 8 dkg milerama
- 2 jaja
- 2 dkg brašna
- 15 dkg rajčice
- sol
Zec na lovački način priprema:
Na visoku posudu stavite mast te dodajte luk, naribanu mrkvu, korijen celera i peršina. Sve posolit ei promiješajte. Kratko pirjajte i na to dodjate komade zečetine. Pirjate je na laganoj vatri uz okretanje.
Pospijte mljevenu crvenu papriku i izmiješajte. Podlijte s crnim vinom, dodajte rajčicu i lovorov list. Ulijte vode tako da se pokriju sastojci i kuhajte na laganoj vatri oko sat i pola.
U posudu stavite mileram, žumanjke i brašno. Napravite jednoličnu smjesu. Umiješajte je u lonac sa zečetinom i kratko prokuhajte dok ne zgusne.
Zec na lovački način je gotov i možete ga poslužiti.