Zeleni grah. Sa oko 4,5 grama na 100 grama, grah ima vrlo malo ugljikohidrata, ostatak se sastoji od vlakana. To ga čini savršenim i zdravim prilogom uz bifteka povrh svega. Odrezak zapecite u tavi i začinite jakim začinima. Dodajte prethodno skuhani grah. Sve zajedno stavite na tanjur i ukrasite odrezak komadom biljnog maslaca. Uživajte!
Tikvice-špageti kao zdrav prilog uz meso. Ako obraćate pozornost na svoju figuru, a ipak ne želite bez špageta, najbolje je da isprobate trik sa špagetima od tikvica. Da biste to učinili, ogulite kožu tikvica, a zatim nastavite guliti. Tako nastaju trake u obliku rezanaca koje podsjećaju na špagete. Osim toga, tikvice su idealne za upijanje umaka i tako postaju prikladan prilog s niskim udjelom ugljikohidrata. Volite li i tikvice sirove, ne morate ih ni kuhati da biste pojeli špagete s povrćem. Međutim, treba ih dodati u umak u loncu da se zagriju.
Prilog uz odrezak od cvjetače, korabice i celera. Cvjetača, lukovice celera i korabica izvrsna su zamjena za krumpir, pomfrit itd. Povrće nema previše vlastitog okusa te je stoga oličenje prikladnog i zdravog priloga . Za to se odabrano povrće izreže na komade, kuha se dok ne omekša i, na primjer, pasira se s krem sirom. Već sada imate odličan prilog za odrezak. Ako volite čvršću konzistenciju, povrće možete zgnječiti umjesto da ga očistite.
Ovi zdrav prilozi uz meso će vas zbilja oduševiti te možda natjerati da promijenite cijeli ritam vaše kuhinje.