Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako se priprema zapečeni poriluk?

Volite blagi okus poriluka? Tada će vas zapečeni poriluk ostaviti bez riječi. Donosimo kako se priprema ukusan i sočan zapečeni poriluk.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Najbolja stvar kod pečenja poriluka u pećnici je to što se pečenjem ublažuje njegov okus luka, karamelizira ga i ističe prirodnu slatkoću. Ovaj način pripreme poriluka je izvrstan kao prilog i izvrsno ide uz bilo koje glavno jelo kojeg se sjetite.

Sastojci potrebni da se pripremi zapečeni poriluk su:

6 poriluka

3 žlice maslinovog ulja

Sol i mljeveni crni papar

50 grama ribanog parmezana

Da biste pripremili zapečeni poriluk najprije zagrijte pećnicu na 220°C. Očistite poriluk tako da ostavite samo bijeli i svijetlo zeleni dio. Zatim poriluk prerežite na pola po dužini i dobro ga isperite. Poriluk poslažite u posudu za pečenje tako da prerezana strana poriluka bude prema dolje.

Za pripremiti zapečeni poriluk potrebno je preliti poriluk maslinovim uljem i dobro ga premazati te začiniti solju i paprom. Poriluk pecite u pećnici 20 minuta, a zatim ga izvadite iz pećnice i okrenite tako da prerezana strana bude prema gore te ga nastavite peći dok zapečeni poriluk ne omekša, oko 10 minuta. Zapečeni poriluk je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike