Recept i priprema /

Kako se priprema zapečeni poriluk?

Image
Foto: Pixabay

Volite blagi okus poriluka? Tada će vas zapečeni poriluk ostaviti bez riječi. Donosimo kako se priprema ukusan i sočan zapečeni poriluk.

28.5.2022.
9:08
Pixabay
VOYO logo

Najbolja stvar kod pečenja poriluka u pećnici je to što se pečenjem ublažuje njegov okus luka, karamelizira ga i ističe prirodnu slatkoću. Ovaj način pripreme poriluka je izvrstan kao prilog i izvrsno ide uz bilo koje glavno jelo kojeg se sjetite.

Sastojci potrebni da se pripremi zapečeni poriluk su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 poriluka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Sol i mljeveni crni papar
  • 50 grama ribanog parmezana

Da biste pripremili zapečeni poriluk najprije zagrijte pećnicu na 220°C. Očistite poriluk tako da ostavite samo bijeli i svijetlo zeleni dio. Zatim poriluk prerežite na pola po dužini i dobro ga isperite. Poriluk poslažite u posudu za pečenje tako da prerezana strana poriluka bude prema dolje.

Za pripremiti zapečeni poriluk potrebno je preliti poriluk maslinovim uljem i dobro ga premazati te začiniti solju i paprom. Poriluk pecite u pećnici 20 minuta, a zatim ga izvadite iz pećnice i okrenite tako da prerezana strana bude prema gore te ga nastavite peći dok zapečeni poriluk ne omekša, oko 10 minuta. Zapečeni poriluk je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo