Uz zapečeni krumpir sa sirom, uživajte u spoju kremaste teksture pirea i bogatstva sira u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 4 veća krumpira
- 1/2 šalice mlijeka
- 3 žlice maslaca
- 1 šalica rendanog sira po izboru
- Sol, papar i muškatni oraščić po ukusu
- Svježi peršin za posipanje
Kada se odlučite za pripremu zapečenog pire krumpira sa sirom, prvo krumpir kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, a nakon toga ga ocijedite.
U loncu zagrijte mlijeko i maslac dok se maslac otopi. Dodajte ocijeđeni krumpir u mlijeko i maslac te sve usitnite pomoću gnječilice za krumpir ili miksera.
Umiješajte polovicu rendanog sira, muškatni oraščić, sol i papar u pire krumpir. Stavite smjesu u posudu za pečenje i posipajte preostalim sirom.
Pecite pire krumpir sa sirom u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, dok se sir ne zapeče i poprimi zlatno smeđu boju.
Poslužite zapečeni pire krumpir sa sirom topao, posipan svježim peršinom.