Kuharica /

Zapečeni pire krumpir sa sirom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kada ste u potrazi za nečim ukusnim, a jednostavnim zapečeni pire krumpir će vas oduševiti. Kako pripremiti zapečeni pire krumpir sa sirom?

11.8.2023.
14:18
Pixabay
VOYO logo

Uz zapečeni krumpir sa sirom, uživajte u spoju kremaste teksture pirea i bogatstva sira u svakom zalogaju.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 veća krumpira
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 3 žlice maslaca
  • 1 šalica rendanog sira po izboru
  • Sol, papar i muškatni oraščić po ukusu
  • Svježi peršin za posipanje

Kada se odlučite za pripremu zapečenog pire krumpira sa sirom, prvo krumpir kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, a nakon toga ga ocijedite.

U loncu zagrijte mlijeko i maslac dok se maslac otopi. Dodajte ocijeđeni krumpir u mlijeko i maslac te sve usitnite pomoću gnječilice za krumpir ili miksera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte polovicu rendanog sira, muškatni oraščić, sol i papar u pire krumpir. Stavite smjesu u posudu za pečenje i posipajte preostalim sirom.

Pecite pire krumpir sa sirom u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, dok se sir ne zapeče i poprimi zlatno smeđu boju.

Poslužite zapečeni pire krumpir sa sirom topao, posipan svježim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo