Uz malo truda i sastojaka, možete napraviti ukusnu i hranjivu večeru koja će ispuniti sve vaše potrebe za toplim i zadovoljavajućim obrokom. Naučite kako se pripremaju zapečeni njoki sa mljevenim mesom.
Sastojci:
- 500 g svježih njoka
- 500 g mljevenog mesa
- 1 luk, nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 žlica ulja
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice crvene paprike
- 400 g pasirane rajčice
- 100 g naribanog sira
Upute za zapečene njoke sa mljevenim mesom:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. U velikoj tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk i češnjak i pržite dok ne omekšaju, oko 2-3 minute.
Dodajte mljeveno meso, sol, papar i crvenu papriku. Pržite dok meso ne postane smeđe i hrskavo, oko 8-10 minuta. Dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 5 minuta, dok se umak ne zgusne.
U međuvremenu, skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite u posudu za pečenje. Prelijte umakom od mljevenog mesa preko njoka.