Zapečeni krumpir u pećnici mora biti hrskav i ukusan. Pripremite zapečeni krumpir u pećnici i poslužite ga kao prilog uz glavno jelo.
Sastojci za zapečeni krumpir u pećnici:
- 4 krumpira
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- kiselo vrhnje
- slanina
- vlasac
Zapečeni krumpir u pećnici priprema:
Kada se odlučite za pripremanje zapečenog krumpira u pećnici, najprije je potrebno zagrijati pećnicu na otprilike 220 stupnjeva i obložiti dva lima za pečenje papirom za pečenje.
U sljedećem koraku, kada želite dobiti savršeno hrskavi zapečeni krumpir, vilicom probušite nekoliko rupa u krumpiru. Stavite na lim za pečenje, natrljajte maslinovim uljem i obilno pospite krumpire morskom soli. Pecite 45 do 60 minuta u pećnici, ili dok krumpir ne omekša tako da vilica može proći kroz njega, a kora ne postane hrskava.
Nakon proteka vremena otvorite svaki zapečeni krumpir. U izdubljene dijelove krumpira zapečenog u pećnici staviti komadić slanine, malo kiselog vrhnja i vlasca. Poslužite s preostalim kiselim vrhnjem i slaninom sa strane.