Recept i priprema / Kako pripremiti zapečeni krumpir u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Krumpir zapečen u pećnici dobiva posebnu notu okusa. Kako pripremiti zapečeni krumpir u pećnici?

4.4.2022.
16:06
Pixabay
VOYO logo

Zapečeni krumpir u pećnici mora biti hrskav i ukusan. Pripremite zapečeni krumpir u pećnici i poslužite ga kao prilog uz glavno jelo.

Sastojci za zapečeni krumpir u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 krumpira
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • kiselo vrhnje
  • slanina
  • vlasac

Zapečeni krumpir u pećnici priprema:

Kada se odlučite za pripremanje zapečenog krumpira u pećnici, najprije je potrebno zagrijati pećnicu na otprilike 220 stupnjeva i obložiti dva lima za pečenje papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem koraku, kada želite dobiti savršeno hrskavi zapečeni krumpir, vilicom probušite nekoliko rupa u krumpiru. Stavite na lim za pečenje, natrljajte maslinovim uljem i obilno pospite krumpire morskom soli. Pecite 45 do 60 minuta u pećnici, ili dok krumpir ne omekša tako da vilica može proći kroz njega, a kora ne postane hrskava.

Nakon proteka vremena otvorite svaki zapečeni krumpir. U izdubljene dijelove krumpira zapečenog u pećnici staviti komadić slanine, malo kiselog vrhnja i vlasca. Poslužite s preostalim kiselim vrhnjem i slaninom sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo