Zapečena palenta kao prilog pravi je odabir ako su vam “klasični” prilozi, poput riže, krumpira, tjestenine dosadili. Ovakav prilog donosi sasvim jedan novi okus i obogaćuje vaš jelovnik.
Nutricionisti preporučaju da bi se zapečena palenta kao prilog trebala što češće konzumirati jer je bogata nutrijentima. Također, zapečena palenta kao prilog ne priprema se na težak način.
Sastojci potrebni za pripremu zapečene palente kao prilog:
- 250 g palente
- 1 žličica soli
- 1 litra vode
- 2 jaja
- 300 grama sira
- žlica mlijeka
- kockica maslaca
Zapečena palenta kao prilog priprema:
Prvo je potrebno skuhati palentu. Stavite kuhanti vodu sa malo soli, a kada zavri, umiješajte palentu pomoću pjenjače. Pazite da vam se ne stvore grudice. Lim za pečenje malo premažite maslacem te prebacite palentu. Naribajte sir preko. Umutite dva jaja zajedno s malo mlijeko i prelijte preko palente. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
Zapečena palenta kao prilog odlično se se slagati sa svom vrstom pečenja.