Recepti za pripremu piletine su brojni, a pojedini se mogu i kombinirati. Osnovni način pripreme piletine je - kuhanje ili pečenje. Međutim, jeste li probali zapečenu kuhanu pilatinu? Jelo koje je odlično za ručak za svaki dan. Vrlo se jednostavno priprema, ukusno je i zastino. Pripremite piletinu na nešto drugačiji način i poslužite je uz prilog prema želji.
Sastojci potrebni za pripremu zapečene kuhane piletine:
- 1/2 kg pilećih prsa
- 2 žlice ulja
- 2 češnja češnjaka
- žličica sušenog origana
- žličica sušenog timijana
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
- sol
- papar
Zapečena kuhana piletina priprema:
Na tavi na ulju pržite češnjak sa začinima - origano, timijan i mljevena paprika. Dodajte pileća prsa i pecite sa svake stane oko 4 minute.
Prebacite piletinu vatrostalnu posudu, začinite sa soli i paprom po ukusu. Naribajte sir preko piletine. Stavite u pećnicu koju ste zagrijeli na 200 stupnjeva Celzijusa.
Pecite oko pola sta dok piletina ne postane kuhana i mekana. Zapečena kuhana piletina je gotova, savšeno se slaže sa svim salatama i prilozima prema želji.