Mariniranje mesa radi se zbog bogatijeg okusa. Obično sadrži neki sastojak koji pomaže omekšati meso. Zamrzavanje mariniranog mesa zaustavlja samo mariniranje i spašava meso od prekomjernog mariniranja.
Samo pazite da u potpunosti zaštitite svoje meso od mirisa iz zamrzivača i opekotina u zamrzivaču. Da biste to učinili, stavite meso i otopinu marinade u vrećicu koja se može zatvoriti i uklonite što je moguće više zraka iz vrećice. Ako planirate držati zamrznuto dulje vrijeme, možete ga dobro zatvoriti plastičnom folijom prije stavljanja u vrećicu za zamrzavanje.
Za zamrzavanje mariniranog mesa potrebno je napomenuti da se postupkom mariniranja nastavlja marinirati meso tijekom odmrzavanja. Tako svoje meso možete staviti u marinadu, odmah zamrznuti i pustiti da se marinira dok se odmrzava kad budete spremni za kuhanje.
Najsigurniji način odmrzavanja mesa je polako to učiniti u hladnjaku. Za doručak, prebacite ga u hladnjak navečer prije. Za večeru premjestite ga u hladnjak isto jutro. Ako je još uvijek smrznuto, brzo ispiranje pod mlazom vode može malo razrijediti okus.