Šljive u kombinaciji s krumpirom stvaraju jedno izvrsno jelo, a zamrzavanje knedli od šljiva čine njihovo daljnju pripremu vrlo jednostavnom. Zamrzavanje knedli od šljiva pruža mogućnost da domaće pripremljene knedle konzumirate i narednih šest mjeseci.
Recept za knedle od šljiva
Potrebni sastojci za pripremu knedla od šljiva:
- 1 kg krumpira
- 2 žlice ulja
- 1 mala žlica soli
- 2 jaja
- 300 g glatkog brašna
- šljive (polovica šljive u svaku knedlu)
- šećer
Upute za pripremu knedla od šljiva:
Krumpir oguliti, narezati na kockice i skuhati u posoljenoj vodi (kojih 10 minuta). Ocijediti krumpir, izgnječiti i ostaviti da se ohladi. Kada je krumpir mlaki dodajte ulje, sol, jaja i postupno dodati brašno. Sve dobro promiješati. Šljive oprati, očistiti i prepoloviti. Ruke namočite s nekoliko kapi vode kako bi se knedle lakše oblikovale. Uzmite šaku smjese de u sredinu stavite polovicu šljive i malo šećera te zajedno oblikujete u knedlu (okrugli oblik). Knedle kuhati u vreloj vodi u koju ste stavili jednu žličicu soli. Knedle od šljiva su gotove kada isplivaju na površinu.
Upute za zamrzavanje knedli od šljiva
Pripremljene kuhane knedle od šljiva ostavite da se ohlade 15 minuta te ih zatim stavite u vrećicu za zamrzavanje.
Rasporedite knedle unutar vrećice tako da budu jedna do druge i stavite u duboki zamrzivač. Ako ih želite upotrijebiti, knedle tako zamrznute ponovno prokuhate.