Kuharica /

Pravilan način zamrzavanja knedli od šljiva

Image
Foto: Pixabay

Jelo koje može biti posluženo kao glavno, a i kao desert sigurno su knedli od šljiva. Je li moguće zamrzavanje knedli od šljiva?

30.3.2022.
12:38
Pixabay
VOYO logo

Šljive u kombinaciji s krumpirom stvaraju jedno izvrsno jelo, a zamrzavanje knedli od šljiva čine njihovo daljnju pripremu vrlo jednostavnom. Zamrzavanje knedli od šljiva pruža mogućnost da domaće pripremljene knedle konzumirate i narednih šest mjeseci.

Recept za knedle od šljiva

Potrebni sastojci za pripremu knedla od šljiva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg krumpira
  • 2 žlice ulja
  • 1 mala žlica soli
  • 2 jaja
  • 300 g glatkog brašna
  • šljive (polovica šljive u svaku knedlu)
  • šećer

Upute za pripremu knedla od šljiva:

Krumpir oguliti, narezati na kockice i skuhati u posoljenoj vodi (kojih 10 minuta). Ocijediti krumpir, izgnječiti i ostaviti da se ohladi. Kada je krumpir mlaki dodajte ulje, sol, jaja i postupno dodati brašno. Sve dobro promiješati. Šljive oprati, očistiti i prepoloviti. Ruke namočite s nekoliko kapi vode kako bi se knedle lakše oblikovale. Uzmite šaku smjese de u sredinu stavite polovicu šljive i malo šećera te zajedno oblikujete u knedlu (okrugli oblik). Knedle kuhati u vreloj vodi u koju ste stavili jednu žličicu soli. Knedle od šljiva su gotove kada isplivaju na površinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za zamrzavanje knedli od šljiva

Pripremljene kuhane knedle od šljiva ostavite da se ohlade 15 minuta te ih zatim stavite u vrećicu za zamrzavanje.

Rasporedite knedle unutar vrećice tako da budu jedna do druge i stavite u duboki zamrzivač. Ako ih želite upotrijebiti, knedle tako zamrznute ponovno prokuhate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo