Neobično i fino /

Za hladne dane: juha od kobasice i tikvica

Image
Foto: Thinkstock

Ima li što bolje od tople juhice kad je vani hladno...Ako ubacite i kobasicu, iznenadit ćete se

4.1.2017.
11:30
Thinkstock
VOYO logo

Broj osoba: 4

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 grama kobasice po vašem izboru (najčešće se stavlja bratwurst)
  • 650 grama tikvica (narezane na komade od otprilike 2.5 cm)
  • 200 grama smeđe, skuhane riže
  • 1 litra pilećeg temeljca
  • 1 srednji luk
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

1. Ulijte malo maslinovog ulja u doboki lonac i stavite na srednju vatru. Kad je ulje toplo, dodajte kobasicu i pržite dok nije smeđa s obje strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Izvadite kobasicu i narežite ju. Za to vrijeme, ubacite luk i malo soli i pržite u istom loncu, povremeno miješajući, dok ne postane mekan i proziran.

3. Dodajte tikvicu, pokrijte i kuhajte otprilike 5 minuta.

4. Maknite poklopac, vratite narezanu kobasicu u lonac i još ju malo popržite. Umiješajte rižu, neka se i ona malo prži na ulju, nakon čega dodajte pileći temeljac i pojačajte vatru.

5. Dok juha kuha, povremeno promiješajte. Po potrebi dodajte soli i papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto tikvice, možete staviti krumpir, grah, grašak. Ako ste prije skuhali kobsicu, samo ju narežite ui ubacite, te preskočite prvi korak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo