Azijska kuhinja / Kako se priprema svinjetina u woku?

Image
Foto: Pixabay

Tražite brz i jednostavan ručak? Wok sa svinjetinom gotov je za svega 45 minuta. Donosimo brz i ukusan recept za wok sa svinjetinom.

2.3.2023.
14:23
Pixabay
VOYO logo

Wok je tradicionalni kineski lonac za kuhanje, koji se koristi za pripremu raznih jela. Wok se može koristiti na različite načine, uključujući prženje, pirjanje, kuhanje na pari i pečenje. Jedan od najpopularnijih načina pripreme jela u woku je brzo prženje, koje zadržava hranjive sastojke i okus hrane.

Sastojci potrebni da se pripremi wok sa svinjetinom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500g svinjetine, narezane na tanke trakice
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žlica šećera
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 žličica svježeg đumbira, naribanog
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckanog
  • 1 velika mrkva, narezana na tanke trakice
  • 1 velika crvena paprika, narezana na tanke trakice
  • 1 veliki luk, narezan na tanke trakice
  • 2 žlice suncokretovog ulja

U zdjeli pomiješajte soja umak, šećer, rižin ocat, đumbir i češnjak. Dodajte svinjsku svinjetinu u marinadu i ostavite da odstoji 30 minuta. Zagrijte wok na jakoj vatri i dodajte suncokretovo ulje. Dodajte mrkvu, papriku i luk i pržite 2-3 minute dok ne omekšaju. Dodajte svinjetinu i marinadu te pržite 3-4 minute dok meso ne poprimi smeđu boju. Wok sa svinjetinom već je gotov. Poslužite wok sa svinjetinom toplo uz rižu ili rezance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo