Wok je tradicionalni kineski lonac za kuhanje, koji se koristi za pripremu raznih jela. Wok se može koristiti na različite načine, uključujući prženje, pirjanje, kuhanje na pari i pečenje. Jedan od najpopularnijih načina pripreme jela u woku je brzo prženje, koje zadržava hranjive sastojke i okus hrane.
Sastojci potrebni da se pripremi wok sa svinjetinom su:
- 500g svinjetine, narezane na tanke trakice
- 2 žlice soja umaka
- 1 žlica šećera
- 2 žlice rižinog octa
- 1 žličica svježeg đumbira, naribanog
- 2 češnja češnjaka, nasjeckanog
- 1 velika mrkva, narezana na tanke trakice
- 1 velika crvena paprika, narezana na tanke trakice
- 1 veliki luk, narezan na tanke trakice
- 2 žlice suncokretovog ulja
U zdjeli pomiješajte soja umak, šećer, rižin ocat, đumbir i češnjak. Dodajte svinjsku svinjetinu u marinadu i ostavite da odstoji 30 minuta. Zagrijte wok na jakoj vatri i dodajte suncokretovo ulje. Dodajte mrkvu, papriku i luk i pržite 2-3 minute dok ne omekšaju. Dodajte svinjetinu i marinadu te pržite 3-4 minute dok meso ne poprimi smeđu boju. Wok sa svinjetinom već je gotov. Poslužite wok sa svinjetinom toplo uz rižu ili rezance.