Jela iz woka /

Piletina teriyaki jednostavno i ukusno wok jelo

Image
Foto: Pixabay

Jeste li spremni za malo azijske kuhinje? Wok piletina teryaki je upravo ono što vam treba. Pogledajte naš recept za wok piletinu teriyaki.

14.9.2022.
15:34
Pixabay
VOYO logo

Želite li pripremiti wok piletinu teriyaki? Ovdje možete pronaći najjednostavniji recept za wok piletinu teriyaki.

Sastojci za pripremu jela wok piletina teriyaki:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 ml vode
  • 120 ml soja umaka
  • 30 ml mirina
  • 14 g meda
  • 55 g smeđeg šećera
  • 1 g naribanog đumbira
  • 16 g kukuruznog škroba
  • 30 ml ulja za kuhanje
  • 450 g pilećih bataka bez kostiju i kože, narezanih na tanke trakice
  • mladi luk
  • tostirane sjemenke sezama

Kako se priprema wok piletina teriyaki?

Pripremite umak tako da pomiješate vodu, sojin umak, mirin, med, smeđi šećer, naribani đumbir i kukuruzni škrob. Dobro promiješajte da razbijete grudice kukuruznog škroba. Ulijte 2 žlice mješavine teriyaki umaka na piletinu. Promiješajte da se piletina obloži umakom. Pustite piletinu da se marinira najmanje 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte teriyaki umak u malom loncu na srednje jakoj vatri, često miješajući. Kako umak počne kuhati, neprestano miješajte dok se zgušnjava. Maknite s vatre i ostavite sa strane. Zagrijte ulje za kuhanje u woku na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu u wok u jednom sloju. Ostavite piletinu netaknutu oko 30 sekundi prije nego što je okrenete. Piletinu pržite uz miješanje dok nije potpuno kuhana.

Premjestite wok piletinu teriyaki na tanjur za posluživanje. Ukrasite sjemenkama sezama i nasjeckanim mladim lukom. Poslužite piletinu i umak odvojeno ili pokapajte umak po piletini, kako god vaša obitelj preferira. Wok piletina teriyaki je gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo