Želite li pripremiti wok piletinu teriyaki? Ovdje možete pronaći najjednostavniji recept za wok piletinu teriyaki.
Sastojci za pripremu jela wok piletina teriyaki:
- 250 ml vode
- 120 ml soja umaka
- 30 ml mirina
- 14 g meda
- 55 g smeđeg šećera
- 1 g naribanog đumbira
- 16 g kukuruznog škroba
- 30 ml ulja za kuhanje
- 450 g pilećih bataka bez kostiju i kože, narezanih na tanke trakice
- mladi luk
- tostirane sjemenke sezama
Kako se priprema wok piletina teriyaki?
Pripremite umak tako da pomiješate vodu, sojin umak, mirin, med, smeđi šećer, naribani đumbir i kukuruzni škrob. Dobro promiješajte da razbijete grudice kukuruznog škroba. Ulijte 2 žlice mješavine teriyaki umaka na piletinu. Promiješajte da se piletina obloži umakom. Pustite piletinu da se marinira najmanje 15 minuta.
Zagrijte teriyaki umak u malom loncu na srednje jakoj vatri, često miješajući. Kako umak počne kuhati, neprestano miješajte dok se zgušnjava. Maknite s vatre i ostavite sa strane. Zagrijte ulje za kuhanje u woku na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu u wok u jednom sloju. Ostavite piletinu netaknutu oko 30 sekundi prije nego što je okrenete. Piletinu pržite uz miješanje dok nije potpuno kuhana.
Premjestite wok piletinu teriyaki na tanjur za posluživanje. Ukrasite sjemenkama sezama i nasjeckanim mladim lukom. Poslužite piletinu i umak odvojeno ili pokapajte umak po piletini, kako god vaša obitelj preferira. Wok piletina teriyaki je gotova.