Kako napraviti vučeno tijesto za burek? Vučeno tijesto za burek jednostavno i brzo se priprema, a radi se od brašna, soli, vode i ulja.
Kod pripreme domaćeg vučenog tijesto važno je dobro umijesiti tijesto kako bi ono bilo dovoljno elastično za razvlačenje. Vučeno tijesto za burek možete se koristiti i za pripremu pita i savijača.
Za domaće vučeno tijesto za burek potrebno vam je:
- 750 grama brašna
- 10 grama soli
- 4 dl mlake vode
- 50 ml ulja.
Priprema domaćeg vučenog tijesta za burek:
U mlaku vodu dodajte ulje i pomiješajte. U drugu posudu dodajte glatko brašno i sol. Zatim ulijte vodu i ulje u posudu sa brašnom i sve vrlo dobr izmiješajte.
Smjesu za vučeno tijesto za burek oblikujte u jednu kuglu, pokrijte prozirnom elastičnom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta.
Nakon 20 minuta podijelite tijesto u 4 jednaka dijela. Svaku od oblikovane 4 kugle staviti na tanjur premazan sa malo ulja. Preko svake kugle narežite maslac na listiće i utrljate maslac u kugle tijesta.
Zatim prekrijte kugle tijesta sa folijom i stavite u hladnjak na minimalno sat vremana.