Pripremate roštilj za društvo i želite pripremiti nešto sasvim drugačije? Na roštilju se može pripremati gotovo sve od mesa do povrća. Koju vrstu jela sa roštilja pripremiti?
Kobasice su neizostavne kada nabrajamo vrste jela sa roštilja. Dim i kobasice su saveznici otkako su ljudi prvi put naučili čuvati meso tako što su mljevene komade trpali u crijeva, a zatim ih pekli iznad vatre. Bilo da je govedina ili svinjetina, ljuta ili blaga, povezanost kobasice s roštiljom seže stoljećima unatrag, mnogo prije nego što je roštilj postao gurmanski pothvat.
Vrste jela sa roštilja koje ne smijete izostaviti su jela sa piletinom. Pripremite sočnu i mekanu piletinu s roštilja, a za dobru pripremu piletine važna je dobra marinada za piletinu s roštilja.
I kao posljednje na listi koje su najbolje vrste jela sa roštilja donosimo dimljena svinjska rebarca. Dimljena svinjska rebra jedno su od najpopularnijih mesa za pripremu na roštilju. Rebra sadrže puno masti i kolagena, što ih čini pogodnim za roštiljanje.
Uz meso ne zaboravite pripremiti i povrće na roštilju. Na roštilju možete ispeći paprike, tikvice, krumpir, a također i kruh. Pripremite savršeni roštilj za svoje društvo i uživajte u ukusnim jelima s roštilja.