Većina ljudi danas koristi bijelo brašno i pšenično brašno, a ni jedno ni drugo nije dobro za zdravlje. Većina bijelog i pšeničnog brašna je izbijeljeno, sadrži gluten (na koji su mnogi ljudi alergični) i šteti vašem probavnom sustavu plus, postoje brojne nuspojave od upotrebe bijelog i pšeničnog brašna. Zbog toga donosimo popis vrsta brašna bez glutena.
Kokosovo brašno odlična je zamjena za bijelo i pšenično brašno. Prehrana od kokosovog brašna bogata je vlaknima i zdravim masnoćama, pa ako želite ići na dijetu s manje ugljikohidrata, želite isprobati paleo ili vegansku prehranu ili se nadate brzom mršavljenju, jedna od najboljih stvari koje možete učiniti je počnite koristiti kokosovo brašno.
Sljedeće brašno ovdje je brašno od smeđe riže, još jedno brašno bez glutena. Rižino brašno, znamo, obično nije alergijsko za mnoge ljude, a većina ga ljudi dobro probavlja. Ova vrsta brašna bez glutena je također dobra. To je još jedna vrsta brašna bez glutena.
Bademovo brašno je super svestrano i može se koristiti u svim vrstama pečenja. Također je korisno u različitim obrocima. A nevjerojatna stvar u vezi s bademovim brašnom je to što se radi o jednostavno samljevenim bademima, tako da vam daje sve izvorne zdravstvene prednosti badema. Jedna šalica ovog brašna sadrži oko 90 badema i osigurava više od 100 posto dnevne potrebe za vitaminom E.