Kuharica / Recept kako se rade voćne pločice

Image
Izvor: Pixabay

Osjetite umor već u ranim popodnevnim satima? Razbudite se pomoću domaćih energetskih pločica. Donosimo jednostavan recept za ukusne voćne pločice.

2.3.2023.
16:19
Pixabay
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Voćne energetske pločice su ukusan i zdrav snack koji će vam pružiti potrebnu energiju tijekom dana. One su jednostavne za pripremu, a mogu biti i idealan način da unesete više voća u svoju prehranu.

Sastojci potrebni da se pripreme voćne pločice su:

  • 250 grama miješanog suhog voća
  • 40 grama sjemenki lana
  • 40 grama sjemenki suncokreta
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice cimeta

Kada pripremate ovaj recept za voćne pločice najprije je potrebno sve sastojke usitniti u blenderu ili procesoru hrane dok ne dobijete kompaktnu smjesu koja se lako formira u pločice. Smjesu zatim rasporedite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i ravnomjerno pritisnite prstima da se stvori ravna površina.

Pločice stavite u hladnjak na najmanje dva sata ili preko noći da se stegnu. Kada se pločice stegnu, izrežite ih na željenu veličinu i poslužite. Ove voćne energetske pločice su savršen snack tijekom dana, nakon vježbanja ili kao doručak kada ste u žurbi. One su bogate nutrijentima, vlaknima i proteinima koji će vam pružiti energiju tijekom dana.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču