Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Desert /

Voćna torta od malina - recept i priprema

Maline su svuda oko nas pa se voćna torta od malina često može pripremati. Kako pripremiti voćnu tortu od malina?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Maline su ukusno voće koje se lako uzgaja, prikladne su za sve veličine vrtova, pa ih je šteta ne iskoristiti.

Sastojci za voćnu tortu od malina:

125 ml ulja

175 g brašna

175 g šećera

125 ml grčkog jogurta

3 jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

1 limun

200 g malina

Voćna torta od malina priprema:

Prije pečenja voćne torte od malina, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Nauljite duboki kalup za tortu od 20 centimetara sa slobodnim dnom i obložite ga papirom za pečenje. Pomiješajte brašno i šećer u zdjeli i stavite sastojke na stranu.

U drugoj posudi pomiješajte ulje, jogurt, jaja, ekstrakt vanilije i koricu limuna. Unesite mješavinu brašna i šećera i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Nježno složite maline i pecite 30 do 40 minuta ili dok ražnjić umetnut u sredinu ne izađe čist. Voćnu tortu od malina ostavite da se ohladi u kalupu nekoliko minuta, a zatim potpuno ohladite na rešetki.

Lagano je pospite šećerom u prahu i poslužite preliveno još malinama, ako želite. Torta od malina može se čuvati do tri dana u hermetički zatvorenoj posudi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike