Razne varijante voćnih torta od ananasa pripremaju se diljem svijeta i vjerojatno je svaka od njih ukusna na svoj način.
Sastojci za voćnu tortu od ananasa:
- 1/2 ananasa
- 100 g zlatnog sirupa
- 1 žličica miješanih začina
- 180 g maslaca
- 130 g šećera
- 3 jaja
- 180 g brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 3 žlice bademovog brašna
Voćna torta od ananasa priprema:
Kod pripreme torte od ananasa, prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Namastite i obložite neljepljivi kalup za pečenje masnim papirom.
Ananas ogulite i prerežite po dužini na pola pa izvadite jezgru. Narežite na ploške debljine jednog centimetra. Zagrijte sirup u tavi, dodajte ananas i pola žličice miješanih začina, kuhajte na jakoj vatri pet minuta.
Ulijte ananas i sirup na dno lima. Miješajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Za što bolju voćnu tortu od ananasa, dodajte jedno po jedno jaje pa promiješajte preostale začine, brašno, prašak za pecivo i brašno od badema.
Žlicom nanesite tijesto na vrh ananasa i tapkajte kako biste uklonili sve mjehuriće zraka. Tortu pecite na plehu 50 minuta ili dok se sredina ne digne. Izvadite voćnu tortu od ananasa na rešetku da se ohladi prije nego što ga okrenete naopako.