Voćna rolada savršena je kao osvježavajući recept za sve ljubitelje jagoda. Priprema voćne rolade nije zahtjevna, a rolada je gotova za samo sat vremena.
Sastojci potrebni za biskvit za voćnu roladu:
- 3 jaja
- pola šalice šećera
- šalica brašna
Nadjev za voćnu roladu:
- 1,5 šalice vrhnja
- pola šalice šećera u prahu
- 120 g jagode (narezanih)
- 1 zrela nektarina (oguljena i narezana na kockice)
Koraci pripreme voćne rolade:
Za pripremu biskvita kod voćne rolade zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite kalup za rolade i obložite neljepljivim papirom za pečenje.
Stavite jaja i šećer u zdjelu otpornu na toplinu. Stavite na tavu s vrućom (ne kipućom) vodom i miješajte dok smjesa ne postane gusta i kremasta. Lagano umiješajte brašno.
Smjesu izlijte u kalup i pecite 10-12 minuta, dok ne naraste i ne porumeni. Izvadite iz pećnice i stavite na neljepljivi papir za pečenje posut šećerom. Odrežite rubove biskvita i zarolajte s papirom unutra. Ostavite da se potpuno ohladi.
Za nadjev: pjenasto umutite vrhnje i šećer u prahu. Oko 1/3 kreme rezervirajte za preljev. U 2/3 kreme umiješajte jagode i nektarine.
Odmotajte biskvit, uklonite papir i ravnomjerno rasporedite kremu po biskvitu kako biste dobili voćnu roladu. Pažljivo zarolajte voćnu roladu i stavite na tanjur za posluživanje.
Preostalu kremu stavite u malu vrećicu i ukrasite vrh voćne rolade.